Cherkizovo kiest voor Topigs Norsvin als partner voor hun genetica

De Russische Cherkizovo Group heeft Topigs Norsvin gekozen als hun partner voor genetica. Dit betekent dat in de nabije toekomst alle 90.000 zeugen worden geproduceerd met Topigs Norsvin genetica. De productprestaties van de TN70, de hoge kwaliteit van het fokprogramma, de lokale aanwezigheid in Rusland, de ondersteuning van fokkerijspecialisten en de fokkerij-infrastructuur waren de belangrijkste redenen voor Cherkizovo om voor Topigs Norsvin te kiezen.

Topigs Norsvin genetica presteerde in trials duidelijk beter dan genetica van de concurrentie. TN70-zeugen bleken een significant economisch voordeel te hebben ten opzichte van de concurrentie bij het evalueren van de prestaties van geboorte tot slachterij. Brad Heron, productiedirecteur van de varkensdivisie van de Cherkizovo Group: “De efficiëntie van onze productie wordt verbeterd door de verbeterde reproductieprestaties van de zeugen en door betere speen-tot-marktprestaties met lagere kosten per kilogram groei. De TN70 realiseerde duidelijk meer winst per geproduceerde kilogram vlees dan de concurrentie.”

Maxim Zudin, algemeen directeur van de Agro Division van Cherkizovo Group, verklaart: “De resultaten tonen voor ons duidelijk de economische voordelen van Topigs Norsvin genetica aan. Deze resultaten, in combinatie met de beschikbare kennis en de wens om langdurige relaties op te bouwen, maken Topigs Norsvin de perfecte partner voor ons. Het proces van omschakelen naar een volledig TN70-programma zal ons in staat stellen om het maximale genetische potentieel te bereiken.”

Martin Bijl, CEO van Topigs Norsvin: “We zijn erg verheugd dat Cherkizovo Group Topigs Norsvin heeft gekozen. Het onderstreept dat onze producten aansluiten bij de behoeften van de professionele varkensproducerende bedrijven van de toekomst. Ook laat het zien dat onze aanpak van het opbouwen van partnerschappen met hoogwaardige genetica en kennis succesvol is.”

Over Cherkizovo Group
Cherkizovo Group is Ruslands grootste producent van vleesproducten en voer in Rusland. De Group is een van de top drie bedrijven die de Russische markten voor kip, varkensvlees en verwerkt vlees bedient. De infrastructuur van Cherkizovo Group omvat zeven full-cycle pluimveelocaties, zestien moderne varkensproductie-complexen, zes vleesverwerkingsfabrieken, acht voerfabrieken en meer dan 287.000 hectare landbouwgrond. In 2016 produceerde Cherkizovo Group 903.000 ton vlees. De geconsolideerde netto-omzet in 2016 bedroeg 82,4 miljard roebel. Eén van de voordelen van het bedrijf is verticale integratie, die alle eenheden van de landbouwketen verenigt, van de graanproductie tot het eindproduct, en het garandeert de kwaliteit in alle stadia. De populariteit van Cherkizovo-producten in Rusland wordt bewezen door het hoge niveau van merkherkenning en consumentenloyaliteit.

www.cherkizovo.com

Deel dit bericht: