Topigs Norsvin opent onderzoekscentrum Delta Canada

Op 27 juni jl. was de officiële opening van het nieuwe onderzoekscentrum Delta Canada van Topigs Norsvin. Het openingsevenement werd bezocht door ruim 1000 klanten en andere relaties. Delta Canada is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Topigs Norsvin als wereldwijde leverancier van genetica. Het maakt het eenvoudiger en sneller om klanten in de VS en Canada in het bijzonder, maar ook de rest van de wereld, te voorzien van de nieuwste topgenetica. De eerste beren zullen Delta Canada eind dit jaar verlaten.

Hans Olijslagers, CTO van Topigs Norsvin: “Delta Canada zal de genetische vooruitgang in onze Z-lijn en TN Tempo aanzienlijk verhogen. Dit maakt deel uit van de lange termijn fokkerijstrategie van Topigs Norsvin en zal substantieel bijdragen aan onze doelstelling om de genetische vooruitgang in de komende periode te verdubbelen.”

Het nieuwe onderzoekscentrum, gelegen nabij Woodlands in Manitoba, Canada, is gebouwd met de nieuwste technologie voor maximale dierenwelzijn, het hoogste biosecurity niveau en minimale milieu-impact. De locatie ligt geïsoleerd van andere varkensproductie en toch nog steeds dicht bij de internationale luchthaven Richardson van Winnipeg, waardoor het mogelijk is om hoogkwalitatieve beren en sperma met de hoogste genetische waarde te exporteren naar onze klanten. De totale investering bedraagt ​​€ 10 miljoen.

Delta Canada huisvest 2600 varkens en test jaarlijks 7500 jonge kernberen van de TN Tempo en de Z-lijn. Delta Canada is, net als het Delta-centrum in Noorwegen, uitgerust met IFIR-voerstations voor individuele registratie van voederopname en een CT-scanner die het mogelijk maakt om de karkassamenstelling, robuustheid en vleeskwaliteit sneller en met grotere nauwkeurigheid te verbeteren.

Over Topigs Norsvin:

Varkensgeneticabedrijf Topigs Norsvin staat bekend om zijn innovatieve aanpak, de implementatie van nieuwe technologieën en een continu focus op kostenefficiënte varkensproductie. Onderzoek, innovatie en verspreiding van genetische vooruitgang zijn de hoekstenen van het bedrijf. Continue en sterke productverbetering stelt klanten in staat om een ​​significante meerwaarde te realiseren in hun productie.

Deel dit bericht: