40 miljoen varkens in Pigbase, de fokkerijdatabase van Topigs Norsvin

De fokkerijdatabase van Topigs Norsvin, Pigbase, bevat inmiddels data van meer dan 40 miljoen fokvarkens. In Pigbase zijn de gegevens opgeslagen van fokvarkens die verzameld zijn op kernfokbedrijven, commerciële InGene bedrijven en data vanuit slachterijen. Ook bevat het genomics data en data van uitsnijdingen, CT-scanfoto’s en andere innovatieve meetprotocollen die worden gebruikt in het fokkerij- en researchprogramma van Topigs Norsvin.

Het veertig miljoenste big in Pigbase is half maart geboren bij Calvern Farms, een kernfokbedrijf van Topigs Norsvin in Canada. Calvern Farms is een kernfokbedrijf dat TN Tempo produceert en is onderdeel van de fokkerijstructuur die in Manitoba, Canada, is opgezet. De basis van deze fokkerijstructuur is het nieuwe teststation Delta Canada. Komende zomer wordt de bouw van Delta Canada afgerond en zullen er TN Tempo en Z-lijn beren getest gaan worden.

Pigbase verbindt de Topigs Norsvin fokbedrijven aan elkaar en creëert hierdoor een zeer omvangrijke populatie van fokkerijdieren. Ruim duizend fokbedrijven in meer dan veertig landen zijn via Pigbase aan elkaar gekoppeld. Deze koppeling maakt een hoge genetische vooruitgang mogelijk en zorgt ervoor dat deze snel bij onze klanten in de hele wereld in de stal tot expressie komt.

Deel dit bericht: