Over ons

's Werelds meest innovatieve varkensfokkerijorganisatie

Topigs Norsvin staat bekend om de innovatieve werkwijze bij het toepassen van nieuwe technologieën en heeft een constante focus op kosteneffectieve varkens(vlees)productie. Ons innovatieve fokprogramma zorgt elk jaar voor een versnelling van de genetische vooruitgang. Dit creëert extra toegevoegde waarde en nieuwe mogelijkheden voor onze partners. Deze genetische vooruitgang is gebaseerd op twee belangrijke hoekstenen: duurzaamheid en efficiëntie. Of zoals wij zeggen: Balanced Breeding en Total Feed Efficiency.

Topigs Norsvin is eigendom van boerencoöperaties en heeft de filosofie dividend uit te keren in de vorm van genetische vooruitgang. Zo creëren we maximale toegevoegde waarde voor onze klanten.

Topigs Norsvin levert de beste service en ondersteuning. Een team van lokale en internationale specialisten adviseert en ondersteunt onze partners. Hierdoor kunnen producenten het maximale uit onze genetica halen.

Door onze lokale aanwezigheid weten we wat de individuele behoeften en omstandigheden zijn. Dit maakt Topigs Norsvin de natuurlijke eerste keuze voor langetermijnpartnerschappen voor de hele varkensindustrie. We zijn er trots op dat we samen met onze partners naar nieuwe oplossingen zoeken en kunnen helpen om hun bedrijf te laten groeien.

Innovatiemijlpalen

2018

Delta Canada

Opening van dit centrale teststation in Canada, dat is uitgerust met IFIR-voerstations en CT-scantechnologie die de genetische vooruitgang aanzienlijk verhoogt. Delta Canada is tweemaal zo groot als Delta in Noorwegen.
2018
2012

Genomic selection

Genomic selection, waarbij DNA-gegevens worden gebruikt om de genetische relatie tussen dieren te berekenen, wordt ingevoerd in ons fokprogramma. Genomic selection levert een veel grotere nauwkeurigheid op van de geschatte fokwaarden en versnelt de genetische vooruitgang. Dit maakt het ook mogelijk om te fokken op nieuwe eigenschappen, zoals ziekteresistentie, die in het verleden moeilijk te kwantificeren waren.
2012
2009

Berengeur

Topigs Norsvin begint met gericht fokken om berengeur te reduceren. Wij zijn hier als eerste mee begonnen, en gebruiken hiervoor een combinatie van DNA-informatie, HNS (Human Nose Score) en labanalyses van vetweefsel.
2009
2008

Delta en CT-scantechnologie

In Noorwegen wordt het centrale teststation Delta geopend. Een van de innovatieve elementen van Delta is dat alle beren door een CT-scan gaan. De technologie biedt ongeëvenaarde precisie van fenotypering voor de karkaskwaliteit. Er kunnen ook nieuwe eigenschappen worden onderzocht en geselecteerd.
2008
2006

NIRS voor beoordeling vleeskwaliteit

Near-infrared spectroscopy (NIRS) wordt ingevoerd voor de beoordeling van de vleeskwaliteit en levert een nauwkeuriger beeld op van het percentage intramusculair vet (IMF). NRIS heeft het ook mogelijk gemaakt om nieuwe eigenschappen te meten, zoals vetkwaliteit en vetzuursamenstelling.
2006
2001

Fokken voor hogere bigoverleving

Met het unieke bigweegprotocol wordt elke big bij zijn geboorte en/of als hij 21 dagen oud is gewogen. Er worden gegevens verzameld over het aantal spenen, pleegzeug, datum en doodsoorzaak van individuele biggen. Dit programma stuurt het unieke en ongeëvenaarde selectieprogramma voor geboortegewicht, moedereigenschappen, melkproductie, uierkwaliteit en bigvitaliteit.
2001
1994

Gegevens over prestaties commerciële bedrijven

Start van het CCPS-programma (Combined Crossbred and Purebred Selection). Gegevens over prestaties van gekruiste dieren in commerciële productieomgevingen worden gebruikt om fokwaarden van raszuivere dieren in de erfelijke kern te voorspellen. Het resultaat: robuuste varkens met verbeterde ziekteresistentie die beter presteren in een veeleisende omgeving.
1994