Fokbedrijf Maenhout en Topigs Norsvin gaan strategisch partnerschap aan

Fokbedrijf Maenhout en Topigs Norsvin gaan een strategisch partnerschap aan ter verbetering van de varkensfokkerij. Door de samenwerking ontstaat een team van specialisten die varkenshouders en andere stakeholders zullen voorzien van hoogwaardige kennis en service. Daarnaast is het beter mogelijk te werken aan de verdere professionalisering van de fokkerij en dus ook varkenshouderij. Ook is het mogelijk beter in te spelen op marktontwikkelingen zoals productie voor specifieke concepten.


De productie en distributie van hoogwaardig fokmateriaal zal door de bestaande franchise fokbedrijven lokaal in België blijven gebeuren. Naast Fokbedrijf Maenhout zijn dat Fokbedrijf Claerhout, Fokbedrijf Sibavar, Fokbedrijf Maeyaert en Fokbedrijf Vanhees. De nieuwe organisatie wordt van harte ondersteund door deze fokbedrijven. De gezamenlijke ambitie is om het marktleiderschap van Topigs Norsvin en de varkenshouderij in België verder te versterken.


Lieven Maenhout, zaakvoerder bij Fokbedrijf Maenhout: “We zijn tevreden met de gesloten samenwerkingsovereenkomst. Onze ervaring en service zijn de drijvende kracht van ons bedrijf en we zijn ervan overtuigd dat deze bundeling van krachten de zeugenhouder voordeel gaat brengen.”
Arno van de Laar, Regional Director Topigs Norsvin: “Als Topigs Norsvin zijn we verheugd en trots op dit strategisch partnerschap met Fokbedrijf Maenhout. De jarenlange ervaring van dit bedrijf en hun expertise is ongeëvenaard. Door deze strategische samenwerking kunnen we beter in spelen op de verdere professionalisering van onze klanten en dragen zo bij aan een gezonde toekomst van de varkenshouderij in België.”

Deel dit bericht: