Weer recordjaar voor Topigs Norsvin

2020 was voor Topigs Norsvin weer een recordjaar. De omzet steeg met 16% tot €191 miljoen. Het operationeel bedrijfsresultaat steeg met 42% naar €15,6 miljoen. De omzetstijging komt voor een belangrijk deel door het succes van de TN70 zeug. De robuustheid en de unieke combinatie van eigenschappen spreekt varkenshouders wereldwijd aan. Ook de grote vraag naar TN Tempo sperma en van andere eindbeerlijnen droeg bij aan de omzetstijging. Er was een duidelijke stijging van het aantal geëxporteerde fokdieren naar het van Afrikaanse Varkenspest herstellende China.

Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Topigs Norsvin: “Net als vorig jaar boeken we het beste resultaat ooit. Het bewijst dat onze producten goed bij de marktvraag aansluiten. Het onderstreept ook dat Topigs Norsvin een zeer sterke en gezonde organisatie is die ook onzekere tijden robuust doorstaat.”

Villaume Kal, CEO van Topigs Norsvin over het behaalde resultaat “In 2020 hebben we ons marktaandeel duidelijk kunnen vergroten. Dit is een trend die al enkele jaren zichtbaar is en ook in 2021 doorzet. We groeien ook dit jaar in alle belangrijke varkens producerende landen. De COVID-19 crisis zorgde en zorgt nog steeds voor iedereen in ons bedrijf voor veel uitdagingen. Ik ben trots op de manier waarop alle collega’s wereldwijd hier mee om gaan en succesvol blijven.’’

Het succes van Topigs Norsvin vindt onder andere zijn basis in het goed vooruitkijken naar de wensen van de varkenssector en maatschappij. Al bijna 25 jaar past Topigs Norsvin het principe van ‘balanced breeding’ toe in haar fokkerij. Op die manier draagt Topigs Norsvin wereldwijd actief bij aan een toekomstbestendige varkenssector.

Deel dit bericht: