Wij zijn #Boerentrots op onze boeren!

Jaarlijks worden in België meer dan 11 miljoen varkens geslacht. Bij Topigs Norsvin investeren we in onderzoek naar karkas- en vleeskwaliteit om te kunnen garanderen dat gezond en efficiënt varkensvlees wordt geproduceerd en dat consumenten smakelijk varkensvlees kunnen eten.

Niets wordt aan het toeval overgelaten als het over de kwaliteit van het vlees gaat. Een belangrijke focus ligt op de toepassing van nieuwe technologie zoals computed tomografie (CT), ultrasound en near-infrared spectroscopie (NIRS). Deze technieken zijn belangrijk voor de fenotypering van fokmateriaal en vergroten de betrouwbaarheid van fokwaardeschattingen. Dit resulteert in de productie van beter varkensvlees. Het gaat echter veel verder dan dat… Zo heeft Topigs Norsvin een eigen ‘Taste panel’, bestaande uit medewerkers die (kortom) ons vlees proeven.

Zonder onze boeren zou de Topigs Norsvin genetica niet uitgroeien tot vleesvarkens. Zij zijn degenen die er uiteindelijk voor zorgen dat de consument een lekker stukje varkensvlees op zijn bord krijgt.

Daarom zijn wij bij Topigs Norsvin ook boerentrots op onze boeren!

#Boerentrots is een initiatief van Boerenbond om alle eters, smullers, verbruikers en kopers bewust te maken van de (h)eerlijke boerenstiel en de producten die hieruit ontstaan.

Ben jij ook #Boerentrots?

  • Onderteken zelf het manifest via boerentrots.be
  • Voor meer info en materiaal kan je terecht op de website van #Boerentrots

Deel dit bericht: